Milka Nikšić i njeni učenici u reprezentaciji Vojvodine

Veliko, verovatno i najveće dosadašnje priznanje prigrevačkom rukometu došlo je ovih dana. Na spisku kandidata za sastav reprezentacije Vojvodine u kategorijama M 12 i M 14 kod dečaka, odnosno u kategoriji devojčica Ž 12 našla su se imena nekoliko članova RK PIK Prigrevica i ŽRK Prigrevica.

Kod dečaka M 12, rođeni 2008. i mlađi, na spisku su desno krilo Aleksandar Arbutina, levo krilo Milan Ćuća i golman Jovan Ostojić.

U dve godine starijoj grupi M 14 su levo krilo Ilija Miličević, srednji bek Đorđe Miočinović, levi bek Milan Lazić i golman Dušan Zekić. U kategoriji devojčica Ž 12 pozvana je levi mek Milana Zekić. Svi oni su svojim igrama i ponašanjem skrenuli pažnju na svoj talenat koji je ukomponovan sa visoko stručnim radom koji gaji njihov trener, Milka NIkšić, koja je imenovana od strane RS Vojvodine za trenera reprezentacije M 12.

Prema planu i programu koji je zacrtan od strane RSV okupljanje bi trebalo da bude 5. aprila, ali zbog svima poznate epidemiološke situacije u celoj državi, za sada je neiszvesno da li će datum biti pomere.

Imenovanje Milke Nikšić na mesto trenera ovih dečaka kojima je  sada najpotrebnije uliti ispravnan pristup igri, pravilno ih usmeriti i naučiti najosnovnijim elementima rukometne igre nije slučajnost. Milka se u više navrata dokazala kao vrsan stručnjak i već godinama dokazuje da se na ovim prostorima rađaju dobri sportsisti, pre svega rukometaši, te da ih samo treba pravilno usmeriti i stručni kadar postaviti na odgovarajuće pozicije.

Jovan Banjac