Sastojci:
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 125 g margarina
- 1/2 dl mleka
- 200 g brašna
- 2 kašike kakaa
- 100 g oraha
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- pomorandžina kora
Priprema:
U jednu posudu penasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte otopljeni (nikako vruć) margarin, mleko i vanilin šećer pa sve sjedinite. Zatim dodajte mešavinu brašna i prašak za pecivo i na kraju dodajte mleko. Sve dobro sjedinite, pa smesu podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte narendanu koru pomorandže, a u drugi kakao. Oba dela izmešajte da dobijete homogene smese.
U margarinom podmazan uzan kalup naizmenično kašikom stavljajte tamni i svetli deo smese.
Na tamni poređajte krupno sečene orahe. U drugi red preko tamnog dela stavite svetli i obrnuto. Tako uradite dok ne potrošite obe smese.
Pecite na 180 – 200 stepeni, oko 45 minuta (zavisno od rerne).
Prijatno!