fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Mršavljenje bez znojenja u teretani? Moguće je, samo sledite ovih 10 jednostavnih saveta ličnih trenera

Mršavljenje

Prošli su praznici i vreme je da svoj plan mršavljenja sprovedemo u delo. Mnogi počinju sa zdravim navikama baš u januaru, a znamo da je mršavljenje izazovno i da zahteva ozbiljnu posvećenost.

Međutim, uz zdravu i uravnoteženu ishranu, te redovno vežbanje, postoji niz manje poznatih i jednostavnih saveta koje možete primeniti kako biste povećali potrošnju kalorija tokom dana, a podelili su ih lični treneri za New York Post.

Smeh kao vežba

Studije su pokazale da smeh od samo 10 do 15 minuta dnevno može sagoreti do 40 kalorija. Smeh angažuje mišiće tela, povećava broj otkucaja srca i potrošnju kiseonika, a istovremeno smanjuje nivo stresa.

“Kada se smejete, mišići vašeg tela se kontrakuju i šire, što povećava broj otkucaja srca i potrošnju kiseonika,” objašnjava trener iz Kanade, Micheal Harmlin, i dodaje da smeh smanjuje stres, zbog kojeg se povećava nivo kortizola u krvi. Razna istraživanja su pokazala da je povišen nivo kortizola povezan s prekomernom težinom.

Dalje parkiranje

Pomeranje automobila malo dalje od destinacije omogućava vam dodatne korake tokom dana, povećavajući ukupnu potrošnju kalorija.

Šetnja posle obroka

Šetnja nakon što ste jeli direktno šalje energiju iz hrane u ćelije, smanjujući nagle skokove šećera u krvi i trenutno iskorišćavajući energiju.

“Kada hodate nakon obroka, direktno šaljete energiju iz hrane u svoje ćelije, snižavate skok šećera u krvi nakon obroka i odmah koristite energiju”, kaže lični trener i vlasnica teretane u Teksasu, Anne Murray.

Dnevni zadaci i kućni poslovi

Obavljanje kućnih poslova kao što su usisavanje, peglanje ili košenje trave može značajno povećati ukupnu potrošnju kalorija tokom dana.

Više pešačenja

Ako radite od kuće, uvedite šetnje po stanu ili organizujte ručak u gradu, što vam omogućava pešačenje.

Duboko disanje

Četiri do pet sporih, dubokih udaha pre jela mogu značajno uticati na sposobnost tela da sagoreva kalorije umesto da ih skladišti, tvrdi nutricionistkinja iz Toronta Bria Gadd.

Tuširanje hladnom vodom

Hladan tuš poznat kao termogeneza može povećati broj kalorija koje organizam sagoreva tokom dana.

Vežbe tokom kuvanja

Ako nemate vremena za trening, možete izvoditi jednostavne vežbe dok čekate da se hrana skuva.

Dobar san

Kvalitetan san poboljšava funkciju hormona, smanjujući želju za prejedanjem.

Postavljanje cilja koraka

Odredite dnevni cilj broja koraka i potrudite se da ga ostvarite.

Tagovi:
Pročitajte još: