Muzička škola obeležava jubileje

Deset godina od osnivanja srednje i 97 godina od osnivanja osnovne muzičke škole

Muzička škola „Petar Konjović“ u Somboru, koncertom horova i orkestara škole, sinoć je počela proslavu 10 godina od osnivanja Srednje muzičke škole i 97 godina od osnivanja Osnovne muzičke škole.

Pre koncerta,  direktorka škole Milena Despotović se kratko obratila kolegama, bivšim i sadašnjim učenicima i prijateljima škole.

Direktorka je navela da lepo što „slaveći rođendane škole sa ponosom može istaći da je nekoliko đaka prve generacije srednje škole, sada ponovo u školi, ali u ulozi profesora“ i pozvala sve da i narednih dana posete koncerte koje će učenici i profesori škole prirediti.

Profesorima, nastavnicima i učenicima MŠ „Petar Konjović“ jubileje je čestitao Nemanja Sarač, član Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja i zahvalio se kolektivu i učenicima škole što učestvuju u manifestacijama koje organizuje lokalna samouprava.

Veliki koncert horova i orkestara škole sinoć je izazvao oduševljenje publike, a prema programu manifestacije obeležavanja jubileja, 30. maja u svečanoj sali Gradske kuće u 20.00 časova koncert će prirediti profesori i bivši učenici škole.

U četvrtak, 31. maja, u svečanoj sali Muzičke škole, autorsko veče prirediće Svetozar Saša Kovačević, a gošća će biti Aleksandra Rakić.

Proslava jubileja se završava  1. juna koncertom nagrađivanih učenika u svečanoj sali Gradske kuće, od  20.00 časova.

Izvor: sombor.rs