Nagrada pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu

Kao i svake godine, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu na kraju 2016. godine, za postignute vrhunske rezultate, nagradio je najuspešnije juniore i mlađe seniore, kao i njihove trenere. Nagrađeno je 29 sportista i 10 trenera. Nagrade je uručio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez u Klubu poslanika Skupštine APV.

Među deset nagrađenih trenera je i somborac Petar Kosanović, selektor svih uzrasnih kategorija u ženskoj i muškoj konkurenciji u katama karate reprezentacije Srbije. Ovo prestižno priznanje somborskom treneru uručeno je za osvojene dve bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore do 21 godine, koje je održano na Kipru u februaru 2016. godine.

Petar Kosanović bavi se trenerskim radom više od 30 godina i uspešno vodi  karate klub „Somborac“ već 23 godine. Osam godina je selektor reprezentacije Srbije u katama, a ovo je treći put da dobija priznanje od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu – navodi se u dopisu Karate kluba Somborac iz Sombora.