Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Najvažniji korak u pripremi bebe za san

Bebe - spavanje

Konačno je došlo veče i vreme da se beba sprema za spavanje, a vi ste već premoreni i jedva čekate da slobodno sednete i izdvojite par minuta da sredite svoje misli. Okupali ste bebu, obukli je, nahranili i pročitali uspavanku. Spremate se da je svakog trenutka spustite u njen krevetić, ali stvari ne idu tako glatko.

Ako vam je ova priča poznata i beba ne želi da zaspi, pravite fatalnu grešku – požurujete kraj!

Kada sa našim bebama vidimo kraj na vidiku, vidimo da će njihove okice uskoro utonuti u san, skloni smo tome da ubrzamo sve. Pelene oblačimo malo brže, pidžamu navlačimo preko glave, pevamo uspavanku sa ljubavlju ali u mislima se bacamo na kauč uz čašu vina. E, tu je greška! I naša beba oseća našu žurbu, a sprint do kraja može pokvariti sav vaš naporan rad na njihovom umirivanju.

Šta treba da radim?

Namerno usporite poslednje minute pripreme. To znači da budete veoma strpljivi kada prolazite kroz poslednju, ključnu fazu. Mnogi roditelji kažu da je baš to jedna od najvažnijih veština i da im je to mnogo pomoglo.

Kako treba da izgleda faza pred san?

Bilo da pevate uspavanku vašoj bebi ili joj želite laku noć, počnite da pevate ili govorite sporije. Zamislite da pevate sporu i sentimetalnu baladu.

Dok pevate ili govorite smanjite jačinu glasa. Učinite da vaš glas zvuči meko. To nije lako da se uradi i zahteva fokus, potrudite se.

Dok skidate ruke sa bebe, radite to veoma postepeno. Neka svaki pokret bude pažljiv i strpljiv.

Kako da znate da dobro radite stvari?

Ako vas umiruje i uspavljuje taj trenutak, onda to isto čini i vašoj bebi. To je dodatnih 2 minuta koja mogu pomoći da izbegnete oni 15 minuta ako vaša beba oseti da se ubrzavate.

Ono što je najbitnije u svemu ovome, završićete svoj dan sa dubokim osećajem povezanosti sa svojom bebom, a to je i najvažniji cilj.

Tagovi:
Pročitajte još: