fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Namirnice koje bi trebalo izbegavati pre odlaska na spavanje: Posledice vam se neće dopasti

Hrana

Nutricionisti i stručnjaci za zdravlje pružaju smernice o tome kako izbegavati određene namirnice koje mogu izazvati jutarnje nadimanje i probleme sa varenjem, posebno ako se jedu pre odlaska na spavanje.

Kada razmatramo večernje obroke, ključni faktori koji treba uzeti u obzir su održavanje zdrave telesne mase i prevencija nesanice. Pitanje koje se postavlja jeste da li hrana koju biramo može doprineti povećanju telesne težine ili uzrokovati probavne smetnje koje mogu ometati san.

Hrana za izbegavanje

Neki od primera hrane koju je preporučljivo izbegavati u večernjim satima uključuju masne hamburgere, testeninu sa kiselim sosom od paradajza, začinjenu hranu poput ljutih sosova, kao i mlečne proizvode, posebno sir, koji može izazvati nadimanje i probleme sa varenjem.

Namirnice koje su bolji izbor

Umesto toga, preporučuje se izbor hrane koja je lakša za varenje i manje opterećuje probavni sistem. Na primer, biranje integralnih žitarica umesto rafinisanih ugljenih hidrata, izbegavanje masnih sosova, kao i oprez pri konzumiranju začinjene hrane može doprineti mirnijem snu i boljem opštem zdravlju.

Tagovi:
Pročitajte još: