Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Naš predlog za nedeljni ručak

nedeljni ručak

Sočan krompir punjen sirom i šunkom

Sastojci:

  • 950 g krompira
  • 5 komada crnog luka
  • 200 g tvrdog sira
  • 7 parčića šunke po izboru
  • puter

Priprema:

Krompir isecite na tanke kolutove, posolite i prelijte vrelom vodom. Dobro promešajte.

Luk isecite na kolutove, pa propržite dok ne omekša.

Istopite veći komad putera u tiganju i poređajte pola količine krompira koji ste procedili. Lepo pokrijte dno, pa poređajte pola količine sira koji ste isekli ili izrendali, šunku i preko luk. Još jedan red sira i zatvorite preostalim krompirom.

Pokrijte pek papirom i pržite na visokoj temepraturi nekih 5 minuta, pa skinite pek papir i prebacite u rernu. Pecite na 200°C nekih 45 minuta.

Salata sa feta sirom

Sastojci:

  • šaka rukole ili bilo koje druge zelene salate
  • 2 krastavca
  • pola glavice crvenog luka
  • 10 čeri paradajza
  • 100 g feta sira
  • 10 maslina

Za preliv:

  • 1 kašika limunovog soka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • origano, so, biber po ukusu

Priprema:

Rukolu isecite na malo sitnije komadiće i stavite na dno činije. Krastavac isecite na kockice, crveni luk na brkove, čeri paradajz na četvrtine, fetu na kockice, masline na trećine. Sve stavite preko rukole. Napravite preliv tako što ćete pomešati limunov sok, maslinovo ulje i začine.

Prelijte salatu i servirajte.

Čokoladne kuglice

Sastojci:

  • 120 g kondenzovanog mleka
  • 60 g kakao praha + 20 g za dekoraciju

Priprema:

Kondenzovano mleko zagrejte u šerpici ili mikrotalasnoj peći nekoliko sekundi da postane tečnije. Dodajte u njega 60 grama kakao praha, pa dobro izmešajte da dobijete kompaktnu smesu, koja treba da bude nešto gušća. Prebacite je na providnu foliju i razmažite, tako da dobijete krug debljine oko 1 centimetar. Zamotajte i stavite u zamrzivač na nekih pola sata. Nakon toga oštrim nožem isecite na kockice širine oko 3 centimetra, pa dlanovima oblikujte lopticu. Svaku od njih dobro uvaljajte u kakao prah i vaše čokoladne kuglice spremne su za jelo. Ukoliko ih nećete odmah služiti ili ne pojedete sve odjednom čuvajte ih u frižideru.

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: