Nedeljni pregled aktivnosti kulskih komunalnih preduzeća

Radnici JKP „Ruskom“ u prethodnih sedam dana uklonili su visoko rastinje u ulici Maršala Tita i oko mosta u Ruskom Krsturu, a tom prilikom uređene su i zelene površine na ovim lokacijama. U Kruščiću uz redovno održavanje higijene, nastavljena je dezinfekcija javnih površina i kosidba u glavnoj ulici, kao i prostora oko kapele.

U Kuli, ekipa radne jedinice „Vodovod“ izvršila je redovnu kontrolu i čišćenje pumpi fekalne stanice, razdvajanje korisnika na vodovodnoj mreži u ulici Petefi Šandora i sanaciju kvara na vodovodnoj mreži u ulici 4. Jula.

Ekipa električara odeljenja “Urbanističko planiranje i održavanje puteva”, u protekloj nedelji zamenila je dotrajale sijalice ulične rasvete u Crvenki, a ekipa odeljenja „Čistoća“ nastavila je održavanje higijene javnih površina u gradu.

Radnici JKP „Vodovod“ nastavili su uređenje zelenih površina u Crvenki, te su tom prilikom pokošeni napušteni placevi na Novom naselju, centar naselja i glavna ulica. U sklopu poslova na održavanju vodovodne i kanalizacione mreže, radnici JKP “Vodovod” očistili su rešetke na potisnom vodu, zamenili pumpu, očistili korpe na fekalnoj stanici i prokopali odvodni kanal za atmosfersku vodu kod Doma kulture.

U Sivcu, ekipe JKP „Radnik“ pokosile su i uredile groblje, zatim nepregledne raskrsnice, te prokopale atmosferski kanal u ulici Svetozara Miletića, čime je rešen višegodišnji problem stanovnika te ulice sa atmosferskim vodama. Krajem nedelje, odnešena je PET ambalaža po redovnom rasporedu.