Nedeljni pregled aktivnosti somborskih komunalnih preduzeća

Radnici JKP „Zelenilo“ Sombor, prethodnu sedmicu, radili su na svakodnevnim aktivnostima uređenja parkova. Takođe, nastavili su i sa orezivanjem drvoreda prema nalozima koje izdaje Odeljenje za komunalne delatnosti grada Sombora.

Radnici Odeljenja za mehanizaciju i održavanje, vršili su postavljanje nove i popravku stare zaštitne ograde na zelenoj površini, na uglu ulica Belog Goluba i Kneza Miloša, a izvršili su i sanaciju udarnih rupa hladnim asfaltom. Prodaja sadnog cveća svakodnevno je nastavljena na pijaci u „lancima“.

U toku prethodnih sedam dana, radnici JKP „Energana“ izvršili su 15 intervencija na grejnim telima krajnjih korisnika, 20 intervencija u podstanicama, 4 intervencije kod javnih i komercijalnih ustanova, dok nije bilo havarija na toplovodnoj mreži.

JKP „Prostor“ nastavilo je sa radovima na izgradnji puta Stapar – Sivac. Nasipanje slojeva drobljenog betona i grebanog asfalta, kao i ravnanje istih, izvršeno je u salaškom naselju Gradina, dok je sanacija kolovoza nasipanjem tucanika, u dužini 100m, završena u Zrmanjskoj ulici.

Somborski „Vodokanal“ izvršavao je radove na izdizanju podzemnog hidranta u ulici Stefana Dečanskog, dok su poslovi na izgradnji kanalizacionog priključka urađeni u ulicama Hadžića Svetića i Marka Kraljevića.