fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Neprijatan miris tela otkriva bolest: Ako se ovi delovi “osećaju”, to je loš znak

Devojka

Dok je jutarnji zadah iz usta potpuno normalan, jer se noću luči manje pljuvačke, neki delovi tela ne bi trebalo da imaju neprijatan miris.

U suprotnom, moguće je da se razvila neka infekcija i treba se obratiti lekaru. Prisustvo bakterija i njihovo obilnije razmožavanje mogu biti razlog neprijatnog mirisa, baš kao što je to slučaj sa ustima ujutru. Međutim, ukoliko ste ujutru oprali zube i napili se dovoljno vode, a uskoro se ponovo oseti zadah, možda je došlo do bolesti – desni ili sinusa, na primer. Upala desni može izazvati blago “metalni” miris, ali i dijabetičari, na primer, imaju blago “voćkasti” zadah.

Bakterije su razlog i štoznoj nekad ima neprijatan miris. Na zdravom telu i tek okupanom telu, on obično ne smrdi, ali u dodiru s mikrobima na koži, počinje da se “oseća”. Redovno pranje i presvlačenje, kao i korišćenje dezodoransa, rešava ovaj problem.

Uši nikada ne smrde, premda se u njihovoj unutrašnjosti skuplja vosak i izgledaju prljavo. Ako osetite nešto, obavezno prekontrolišite da nije došlo do upale ili infekcije, naročito ako je reč o detetu. Ne zaboravite da mališani često mogu da gurnu nešto u uho, pa i to može biti osnovni uzrok problema.

Pupak ne treba da ima bilo kakav miris. Ako osetite takvu neprijatnost, takođe, razlog je infekcija, nekad izazvana neprimetnom povredom, poput ogrebotine. U slučaju pirsinga, moguće su ozbiljne infekcije koje dovode do smrada, hitno se javite lekaru.

Tagovi:
Pročitajte još: