fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Nije samo odeš, kupiš: Zlata vredni saveti za kupovinu auto-delova nakon koje se nećete hvatati za glavu

Muškarac vozi kola

Svako ko ima ljubimca na četiri točka kad-tad se našao usituaciji da treba da kupi neki rezervni auto-deo. Pa hajde da vidimo kako kupiti auto-delove koji će da odgovore svom zadatku. Nekad je najbolje da se odlučite za nov iz radnje, ali u slučaju da nemate dovoljan budžet za to, obratite pažnju na naše savete.

Proverite garanciju – overena garancija je jedina garancija da će važiti određeni vremenski period, obično različit za različite delove. Nekad je dovoljno i obećanje osobe, al’ to je uglavnom mačka u džaku.

Ponesite stari deo – bez obzira što mislite da znate šta vam treba, ponesite stari deo za svaki slučaj.

Ponesite vozačku – ona sadrži najvažnije informacije potrebne za kupovinu delova, uključujući i broj šasije.

Pogledajte na više mesta – nemojte odmah učestvovati, već prvo pažljivo raspitajte se na nekoliko mesta, a na internet forumima se može naći mnogo korisnih informacija.

Razmotrite celinu – vlasnici se često koncentrišu na jedan deo, zaboravljajući da su motor i celi automobil grupa povezanih delova koji utiču jedni na druge. Ako vam auto-mehaničar ukaže da je jedan deo oštetio ceo sistem ili neki drugi deo, štetno dejstvo treba odmah, jer će u suprotnom troškovi kasnije biti drastično veći.

Sačuvajte račun – čak iako ste kupili deo za koji se ne daje garancija, bilo bi dobro da neko vreme sačuvate račun pošto taj papir jedino omogućava da vratite robu u slučaju da iz nekog razloga ne budete zadovoljni.

Tagovi:
Pročitajte još: