Nove pobede i priznanja za RK PIK Prigrevica

Ako je poslednjih godina bilo neke dileme koja je pionirska rukometna ekipa naovim prostorima najbolja, sada je verovatno i ta u potpunosti otklonjena. Serija pobeda koja je započeta početkom prošle godine i koja traje do današnjeg dana,daje dečacima iz Prigrevice za pravo da tvrde da su neprikosnoveni i da sa pravom gaje ambicije da će ponovo biti prvaci Super lige Vojvodine za M14. Mladi Prigrevčani su u prošla dva kola, koja su odigrana u subotu u Vrbasu, savladali Proleter iz Zrenjanina sa 18:11 i Mladost TSK iz Temerina sa 21:16. Jedini razlog zbog kojeg nisu na vodećoj poziciji na tabeli su dve utakmice manje u odnosu na vodeću novosadsku Vojvodinu, ali će do kraja prvenstva Prigrevčani imati priliku da odigraju ta dva duela protiv Kikinde (jednu u Vrbasu, a jednu na svom terenu) pa će verovatno stvari doći na svoje.

Inače dobar i veoma kvalitetan rad RK PIK Prigrevica nije ostao nezapažen, pa suna Svečanoj akademiji, organizovanoj povodom 70 godina postojanja Rukometnog saveza Vojvodine, uručene nagrade najboljima i onima koji su svojim radom dali veliki doprinos razvoju rukometa. Među dobitnicima našla se trener kluba Milka Nikšić koja je najzaslužnija što se prigrevački rukomet vinuo u sami vrh Pokrajine.

Njoj je priznanje uručio predsednik Upravnog odbora RSV Apatinac BorislavPerović, koji je bio ponosan na činjenicu da je rukometni sport u ekspanziji i da klub ostvaruje ovakve sjajne rezultate.

Jovan Banjac