Novi sanitet u Domu zdravlja za još kvalitetniju uslugu za korisnike

U apatinski Dom zdravlja 2016. godine stiglo je novo sanitetsko vozilo, a prethodnih dana ova ustanova je bogatija za još jedan moderan i kvalitetan sanitet.

-Ovo je Transportni sanitet i vrlo je sličan sanitetu hitne pomoći. Mi svakodnevno imamo pacijente koji se voze do Sombora, Novog Sada, pa i Beograda i ovo vozilo će nam u mnogome olakšati posao. Ovo su jednostavni primeri dobre prakse koji najviše znače našim stanovnicima i korisnicima usluga zdravstvene zaštite.- rekla je pomoćnica direktora Doma zdravlja, Branka Bajić.

Sanitet marke Pežo 1.9, snage 96 kilovata koštao je oko 4,5 miliona dinara koje je izdvojila opština Apatin a u njemu je dodatno ugrađena sva neophodna oprema, kao i pretvarač stuje kako bi se svi bitni medicinski aparati mogli koristiti u njemu.

-Nećemo se zaustaviti ovde. Nastavljamo sa nabvkom opreme, pa i vozila kako ovih većih tako i manjih vozila koji se koriste za ternski rad. Da se ovako radilo i prethodnih godina stanje sa voznim parkom bi bilo odlično, ali mi ćemo nastaviti da vredno radimo kako bi kvalitet naše usluge podigli na još viši nivo – kazala je Branka Bajić.

Izvor: Radio Dunav i soapatin.org