fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Novi termin za posete i obavezne zaštitne maske u somborskoj bolnici

Obaveštenje

U skladu sa preporukama Radne grupe za postupanje u uslovima pandemije COVID-19, u Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ Sombor, ponovo su obavezne zaštitne maske.
Kako je navedeno na sajtu bolnice, u narednom periodu, posete pacijentima biće dozvoljene četvrtkom od 14.00 do 14.30 časova, uz obavezno nošenje hirurške zaštitne maske, a tom prilikom dozvoljen je ulazak samo jedne osobe. Posete pacijentima su zabranjene na odeljenjima za izolaciju i lečenje obolelih od virusa COVID-19.
Takođe, obavezno je testiranje na COVID-19 svih zaposlenih u zdravstvenim ustanovama koji imaju simptome akutnih respiratornih infekcija, dok je u slučaju utvrđivanja infekcije SARS-CoV2 kod hospitalizovanih pacijenata obavezno testiranje kontakata-u skladu sa važećim Stručno metodološkim uputstvom za postupanje sa osobama kod kojih postoji sumnja na akutnu respiratornu infekciju uključujući i COVID-19, u zdravstvenim ustanovama (dalje: SMU).
Nadalje, rutinsko testiranje pacijenata nije uslov za njihovu hospitalizaciju, već je isto neophodno vršiti saglasno važećem SMU, i to u sledećim slučajevima:
-neophodno je testiranje pacijenata za prijem na hematološka i onkološka odeljenja (organizacione jedinice), kao i odeljenja (organizacione jedinice) gerijatrije/palijativne nege i odeljenja (organizacione jedinice) gde se leče pacijenti sa primarnim i teškim imunodeficijencijama,
-neophodno je testirati sve pacijente koji imaju simptome i znake akutne respiratorne infekcije, prilikom prijema na bolničko lečenje.
Testiranje se vrši antigenskim testom na SARS-CoV2, a ukoliko je isti negativan, pacijent se testira PCR testom na SARS CoV2.
Takođe, svi zaposleni, pacijenti, pratioci pacijenata, posetioci, lica na stručnoj praksi (studenti i učenici), kao i sva druga lica koja borave u službenim prostorijama Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor su ubuduće u obavezi da nose hiruške zaštitne maske.
O daljim eventualnim merama u vezi sa posetama pacijenata u Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ Sombor, odlučivaće Komisija za zaštitu od bolničkih infekcija.

Tagovi:
Pročitajte još: