Novi uspeh kulskih karatista

U nedelju (27.11.2016.) u Beogradu je održano Prvenstvo Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore u organizaciji Karate Federacije Srbije. Karate klub „Hajduk“ je ostvario sjajne rezultate i ispunili smo obećanje dato posle takođe uspešnog Prvenstva Vojvodine. Od ukupno 14 takmičarki i takmičara koji su nastupili, osvojene su 4 medalje od kojih jedna šampionska titula Ćaćić Miljana.

Osvajači medalja:

– Ćaćić Miljan (mlađi senior -60kg) – 1. mesto

– Papajčik Timea (mlađa seniorka -50kg) – 2. mesto

– Despotović Dušan (junior -55kg) – 2. mesto

– Sekeruš Ratko (mlađi senior +84kg) – 3. mesto

Ovo državno prvenstvo je i najvažnije takmičenje u godini i iz tog razloga smo još zadovoljniji i ponosniji što smo ostvarili veliki uspeh. Posebno se istakao Ćaćić Miljan koji je ostvario vrlo redak podvig, a to je da je osvojio takođe zlatnu medalju prošle godine kao junior i sada kao mlađi senior ponovio uspeh iako je najmlađi u kategoriji. Miljan je imao siguran nastup, demonstrirao visok nivo forme i kvaliteta i ušao u uzak krug boraca koji ponavljaju uspeh u različitim uzrasnim kategorijama.

Pored Miljana, Timea, Ratko i Dušan su takođe imali sjajan nastup i opravdali očekivanja. Svo četvoro osvajača medalja će se sasvim sigurno naći na spisku selektora reprezentacije Srbije za predstojeći Balkanski Šampionat koji će se održati u Sarajevu (BiH) sredinom decembra, a Miljan će najverovatnije biti i učesnik Evropskog Šampionata koji se održava u februaru mesecu u Sofiji (Bugarska). Predstoje nam naporne pripreme za ova dva najozbiljnija reprezentativna izazova. – izjavio  je trener Nikola Greber.