Novo priznanje za učenika iz OŠ “Petefi brigada” Arona Papajčika

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu nedavno je održana završna svečanost „Dani informatike u školama Vojvodine 2019″ na kojoj je dodeljena nagrada za postignute rezultate na takmičenjima za inovacije Aronu Papajčiku iz OŠ „Petefi brigada“ Kula i njegovom mentoru profesorici Lidiji Bačić.


„Dani informatike u školama Vojvodine” je manifestacija koja se realizuje po trinaesti put u osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment – FIMEK. Organizator i realizator ove manifestacije je Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike. Cilj ovog projekta je da podstakne proces informatizacije nastave u školama Vojvodine kao i da se popularišu nove tehnologije u školskim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.


U ime Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu prisutne je pozdravio dekan Fakulteta, prof. dr Dragan Soleša, koji je istakao da je manifestacija “Dani informatike u školama Vojvodine” od velikog značaja za FIMEK, s obzirom da se na FIMEK-u obrazuju diplomirani i master informatičari kao i doktori nauka iz oblasti elektrotehnike i računarstva. U svom obraćanju prof. dr Dragan Soleša, istakao je da je informatika jedna od najznačajnijih oblasti, koja nudi siguran posao i budućnost mladima kako u zemlji tako i u inostranstvu. Takođe, prof. dr Dragan Soleša naglasio je značaj informatizacije u školama, kao i motivisanje mladih, kroz afimaciju i nagrađivanje najuspešnijih, da nastave da rade na sebi i svom obrazovanju.
Brojnim nagrađenim školama, nastavnicima i učenicima dodeljene su prigodne nagrade za postignute rezultate u različitim kategorijama: školski vebsajt, najviše poslatih radova, rad na interaktivnim tablama, realizacija stručnog usavršavanja, razvoj obrazovnih softvera, oblast robotike, oblasti informatike, inovacije itd.
izvor:qmedia