Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Nutricionisti savetuju: Koje je idealno vreme za doručak, ručak i večeru

Doručak

Mnogi nisu ni svesni grešaka koje prave. Neki jedu kad su gladni, pa čak i kad nisu, ali im je hrana pred očima, a neki se čude kako to da ne mršave ako imaju samo jedan obrok dnevno.

Svaki od tri obroka bi trebalo uzimati u određeno vreme, naročito ako želimo da održimo kilažu. Idealan razmak između obroka je tri i po do četiri sata

Doručak do 10

Bilo bi idealno da doručkujete oko pola sata posle buđenja. Ako na to niste navikli, važno je da doručkujete do 10 sati i da taj prvi obrok bude bogat proteinima.

Obroci i vežbanje

Nikada ne radite vežbe, posebno ne vežbe sa tegovima, na prazan stomak, savetuju stručnjaci.

– Pravi obrok pre treninga mogao bi da bude proteinski sendvič, na primer sa piletinom ili tunjevinom, proteinski šejk, kajgana sa integralnim hlebom ili sendvič sa kikiriki puterom – predlažu nutricionisti.

Ručak do 16

Prema mišljenju nutricionista, pravo vreme za ručak je 12.45. Pokušajte da napravite razmak od četiri sata između doručka i ručka ili da ručate do 16 sati.

Večera do 22

Vreme kada bi trebalo da imate poslednji obrok u toku dana je sedam uveče, a najkasnije do 22 sata. Važno je da između večere i odlaska na spavanje prođe bar tri sata. Ako odmah posle večere odete u krevet, nećete odmah zaspati, a rizikujete da vam se jave gorušica i mučnina.

Tagovi:
Pročitajte još: