Od prvog aprila, zakazivanje pregleda i putem telefona

Nakon što su u jučerašnjem razgovoru sa predsednikom opštine Kula, Damjanom Miljanićem, naše sugrađanke iznele problem u vezi sa organizacijom oko zakazivanja ginekoloških pregleda u novom Domu zdravlja, ovim putem saopštavamo, da će počevši od 01. aprila, zakazivanje pregleda biti moguće i putem telefona, a ne samo na licu mesta.

Iz Doma zdravlja naglašavaju, da zakazivanje putem telefona takođe mora biti lično, zbog niza pitanja lekara o zdravstvenom stanju pacijenta, na osnovu kojih će se procenjivati prioriteti u hitnosti.  Takođe, uzevši u obzir da je trenutno u radnom odnosu samo jedan ginekolog,  te da se dnevno izvrši  i do 50 pregleda, dogovoreno je da će u prvom rebalansu budžeta, već od narednog meseca, opština Kula opredeliti sredstva za angažovanje još jednog lekara. Na ovaj način, značajno će se smanjiti liste čekanja u Domu zdravlja i biće moguć dvostruko veći broj pregleda dnevno.

Zakazivanje pregleda vrši se svakog prvog ponedeljka u mesecu, na licu mesta sa pratećom zdravstvenom dokumentacijom , a od narednog meseca na broj telefona 723-333.