Održana 146. sednica Gradskog veća

Održana je 146. sednica Gradskog veća grada Sombora, kojom je predsedavala gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović. Na sednici je usvojen predlog rešenja o davanju saglasnosti na Statut Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u oblasti obrazovanja, predlog pravilnika u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu i plan javnih nabavki za 2019. godinu.

Na 146. sednici većnici su usvojili predlog kriterijuma i teksta konkursa za sufinansiranje programa u oblasti sporta za 2019. godinu. Prema Odluci o budžetu grada Sombora za 2019. godinu, sufinansiraće se godišnji programi klubova, u ukupnom iznosu od 34.576.000,00 dinara i stipendije za najperspektivnije mlade sportiste, u ukupnom iznosu od 1.844.000,00 dinara.

Gradski većnici su na 146. sednici Gradskog veća usvojili predlog programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Sombora za 2019. godinu koji će se uputiti Ministarstvu zaštite životne sredine na saglasnost. Dali su saglasnost i na predlog programa JKP „Čistoća“ Sombor na poslovima održavanja higijene na javnim površinama kao i program rada JKP „Zelenilo“ Sombor na poslovima održavanja urbanog mobilijara i dečijih igrališta u gradu i naseljenim mestima za 2019. godinu.

Odlučivalo se i o drugim pitanjima iz delokruga rada Veća.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću