Održana 198. sednica Gradskog veća

Gradsko veće grada Sombora održalo je 198. sednicu u ponedeljak, 16. marta, kojom je predsedavala gradonačelnica Dušanka Golubović.

Članovi Gradskog veća odlučivali su o 31. tački dnevnog reda. Između ostalog, usvojeni su predozi mera u cilju zaštite vetrozaštitnih pojaseva na teritoriji grada Sombora, tekst Konkursa za sufinansiranje programa u oblasti sporta u 2020. godini, kao i ponuda JKP „Zelenilo“ Sombor na poslovima postavljanja, ugradnje i nabavke nove opreme za skejt park.

Kako bi se očuvao i obnovio vetrozaštitni pojas na teritoriji grada Sombora, a samim tim i umanjila indirektna šteta  na okolnom poljoprivrednom zemljištu koja bi se ogledala u smanjenju kvaliteta zemljišta kao i u smanjenju prinosa usled isušivanja zemljišta u narednom periodu, grad Sombor će sprovoditi dodatne mere zaštite.

Odeljenje za poljoprivredu i zaštitu životne sredine će sa ovlašćenom geometarskom kućom ubrzati postupak snimanja vetrozaštitnih pojaseva na terenu, a pooštriće se i kontrola nad stanjem vetrozaštitnih pojaseva. Uklanjanje pojedinačnih suvih stabala, sečenje rastinja koje je izašlo izvan granica vetrozaštitnog pojasa i uzurpiralo poljoprivredno zemljište, kao i sakupljanje opalog granja i orezivanje, te njihovo odnošenje, ukoliko ovo granje ugrožava saobraćaj i onemogućava obrađivanje susednih parcela u vetrozaštitnim pojasevima na teritoriji Grada Sombora, dozvoljeno je samo uz saglasnost stručnih licia Šumskog gazdinstva „Sombor“, kojima se treba obratiti zbog žigosanja drveta i izdavanja potrebne dokumentacije.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću