Održana Komemorativna sednica povodom smrti predsednika Skupštine opštine Kula Bobana Damjanovića

Komemorativna sednica povodom smrti predsednika Skupštine opštine Kula Bobana Damjanovića održana je danas u 12 sati u Domu kulture Sivac. Okupljenima se obratila zamenica predsednika Skupštine, Zorica Demković i podsetila ih na biografiju Bobana Damjanovića, istakavši da je nesrećnim događajem otrgnut iz ruku života.

-Po prirodi vedrog duha, uvek spreman da pomogne svojim sugrađanima, prijateljima, nesebično se davao da bi mesto u kojem je živeo učinio boljim za sve, rekla je Demković. Ona je dodala da će ga svi pamtiti po dobrim delima, plemenitosti i spremnosti da pomogne drugima, istrajnosti i ostvarivanju zajedničkih ciljeva i borbi za život svojih sugrađana.
Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić rekao je da će svi koji su poznavali Damjanovića, voleli ga i poštovali, pamtiti ga kao dobrog i poštenog čoveka.

-Teško je živeti jednostovano i dobro, a istovremeno biti snažan. Boban je takav rođen. Boban je svoj autoritet gradio na dobroti i na iskustvu. Kao saradnik, nedostajaće, kao prijatelj, nezamenjiv, rekao je Miljanić. On je dodao da nema ustanove, ministarstva, vrata koja nije otvorio da bi rešio neki problem, a svi su ga znali kao „Boban iz Sivca“.

-Voleo je svoju porodicu, svoj Sivac, svoju zemlju. Nije se štedeo radeći. Takvi rezultati su uslovili sa nagradama i funkcijama koje ga nikad nisu promenile, a od svih mu je najdraža bila „Boban iz Sivca“ i „čovek iz naroda“, rekao je Miljanić.


Dugogodišnji saradnik i prijatelj Željko Varagić istakao je da je teško opisati bol i tugu koja je zavladala u Sivcu Bobanovim odlaskom. On se oprostio od Damjanovića ispred FK „Polet“, MZ Sivac, građana Sivca i u svoje lično ime. Okupljene je upoznao sa fudbalskim i sportskim uspesima Bobana Damjanovića istakvši da je njegov doprinos klubu nemerljiv i da će u njemu ostaviti neizbrisiv trag. Varagić je istakao da je Damjanović imao velike planove za Sivac, a mnoge je već ostvario.

-Voleo je svoje mesto. Bio je ponosan na Sivac i želeo je najbolje za svakog Sivčanina, rekao je Varagić.

Varagić je napomenuo da će Damjanović posebno nedostajati kolektivu MZ Sivac, sa kojim je delio sve, slavio, praznovao i tugovao.

U ime porodice Damjanović, Marina Veljković se zahvalila svima koji su došli na Komemorativnu sednicu sa porukom da čuvaju sećanje na Bobana Damjanovića.

Porodica i prisutni su se na kraju Komemorativne sednice oprostili od Bobana Damjanovića pesmom „Nema više druga mog“.

Boban Damjanović je sahranjen danas na mesnom groblju u Sivcu, uz prisustvo porodice, rodbine, prijatelja, saradnika, poznanika i građana.