Održana konferencija za medije povodom dana Dunava

U Apatinu će se 29.06.2017 po prvi put obeležiti međunarodni Dan Dunava. Tim povodom, konferenciju je otvorila v.d. direktor JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom „Apatin“ Ljiljana Krec najavivši da program počinje u 10 časova u apatinskoj „Marini“  radionicom gde će deca crtati radove sa temom Dunava, a najbolji rad će biti nagrađen. U programu je i besplatan obilazak Dunava čamcem Apatinka. Pored toga, u saradnji sa tehničkom školom sa domom učenika iz Apatina biće izložene fotografije sa  motivima prirodnog rezervata Gornje Podunavlje, a u 11 časova će se održati predavanje svetske organizacije za zaštitu prirode.

Ispred Turističke organizacije, Nemanja Jović je govorio o nastavku programa koji će se odvijati od 17 časova na šetalištu ispred Pravoslavnog Hrama gde će biti izloženi radovi koje su deca crtala pre podne u „Marini“. Pored toga mališini će moći pored ugostiteljskog objekta Royall D da kuvaju riblji paprikaš, te se za taj deo svi zainteresovani mogu prijaviti u Turističkoj organizaciji ili na broj telefona 772-555 u toku sutrašnjeg radnog dana. Od 18 časova će se organizovati besplatna vožnja „Apatinkom“ a prijave se mog obaviti na 515-0068.

U završnom delu konferencije, koordinatorka KZM Milana Srdić je rekla da će od 19 časova biti otvoren „Dunavski eko park“ . Firma Coca Cola je odabrala Apatin da bude treći grad u kom će da naprave ovako nešto. Park će osvetljavati led rasveta, a pored igrališta za decu biće postavljena i velika klupa koja simbolizuje tok Dunava, kao i kutak gde će se moći odlagati otpad za reciklažu. Zahvaljujući kompaniji Coca Cola pored niza aktivnosti tog dana,  najinteresantnija će svakako biti bioskop na otvorenom.

Ljiljana, Nemanja i Milana pozivaju sve građane naše Opštine da se odazovu u što većem broju kako bi zajedno uživali i po prvi put obeležili međunarodni Dan Dunava u našem gradu.