Održana prezentacija Projekta „Aktivna inkluzija i stanovanje ugroženih grupa građana“

Predstavnici opštine Kula, koji su na osnovu odobrenog programa za Aktivnu inkluziju i stanovanje ugroženih grupa građana, koji se sprovodi u okviru projekta „Aktivni inkluzivni servis Kula“ (AktIS Kula), a koji finansira Evropska unija u saradnji sa Kancelarijom Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), kao implementacionim partnerom, i tim za implementaciju projekta, održali su prezentacija Projekta „Aktivna inkluzija i stanovanje ugroženih grupa građana“ zainteresovanim građanima.

Prezentacija je održana u četvrtak, 7. oktobra u Svečanoj sali SO-e, na kojoj su prisustvovali i predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, kao i Gordana Vakula i Marko Košutić, kao članovi tima za implementaciju projekta, koji su i detaljnije uputili građane kako da konkurišu na Javni poziv.

Na prezentaciju se odazvao veliki broj građana u okviru Javnog poziva koji je raspisan radi prijava korisnika za učešće u programu mera aktivne inkluzije i stambenih rešenja, a već do sada ima 15 prijava.

Podsetimo, ideja je da se obezbede stambene jedinice u koje će ovi ljudi bez naknade biti useljeni. Reč je o šesnaest stanova od kojih je deset u javnoj svojini opštine Kula, a šest će biti novonabavljeno za potrebe ovog projekta.

Javni poziv traje do 15. oktobra, a sve dodatne informacije mogu se dobiti u Centru za socijalni rad na telefon 729-900 i u Udruženju „Plava ptica“ 724-177.