Okončana Javna rasprava o nacrtu odluke o pripremi i distribuciji vode za piće

Okončana je javna rasprava o Nacrtu Odluke o pripremi i distribuciji vode za piće, odvođenju i prečišćavanju upotrebljenih voda i odvođenju atmosferskih voda na teritoriji Grada Sombora.

Na javnoj prezentaciji Nacrta Odluke, Igor Latas, načelnik i Viktor Despotović, pomoćnik načelnika Odeljenja za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove su istakli da se odluka menja zbog potrebe usklađivanja sa Zakonom o komunalnim delatnostima.

„Najbitnija izmena jeste da se poslovi upravljanja postojećim mesnim vodovodima u selima: Aleksa Šantić, Stanišić, Riđica, Čonoplja, Kljajićevo, Doroslovo, Gakovo, Rastina, Stapar, Telečka i Svetozar Miletić, poveravaju JKP „Vodokanal“ u Somboru. Mesni vodovodi u Bezdanu, Kolutu, Bačkom Bregu i Bačkom Monoštoru poveravaju se na upravljanje JKP „Vodovod“ u Bezdanu“, kazao je Despotović.

Postojeću odluku, rečeno je na prezentaciji, bilo je potrebno uskladiti i sa Zakonom o planiranju i izgradnji i to deo koji se odnosi na priključke.
„Priključci će se ubuduće odobravati putem objedinjene procedure od strane Gradske uprave grada Sombora, a ne kao do sada rešenjem o raskopavanju“, naveo je Despotović.

Predloge za izmenu Nacrta Odluke dostavili su gradska Mesna zajednica „Crvenka“, JKP „Vodokanal“ i JKP „Vodovod“. Predlagač je prihvatio predlog MZ „Crvenka“ o čemu će, kao i o sprovedenoj javnoj raspravi i prezentaciji, sačiniti izveštaj.

U daljoj proceduri, Gradsko veće će utvrditi Predlog Odluke koji će biti dostavljen na razmatranje i usvajanje Skupštini grada Sombora.
Javnoj prezentaciji i raspravi, prisustvovali su predstavnici: JKP „Vodokanal“, JKP „Vodovod“ i MZ „Crvenka“ – navodi se u dopisu Poslova informisanja i odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.