Olimpijski trening

Olimpijski komitet Srbije i Vojvođanska banka u saradnji sa Gradom Somborom i Sportskim savezom grada Sombora organizuju manifestaciju „Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom“. Ova manifestacija će se održati u sredu 23.10.2019. godine od 12 časova u ulici Kralja Petra I ( na popularnoj „glavnoj“ ulici kod sata).

Učesnici programa: deca osnovnoškolskog uzrasta IV,V i VI-razred. Želja organizatora je da učestvuju deca koja se ne bave aktivno sportom, kao i da broj muške i ženske dece bude u odnosu 50=50!

Manifestacija „Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom“ je deo projekta Olimpijskog komiteta Srbije koji je namenjen osnovcima koji svojim aktivnim učešćem u mnogim sportskim, edukativnim i kulturnim radionicama imaju priliku da kroz igru i druženje razvijaju olimpijski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti. Ciljevi projekta su: edukacija dece o osnovnim pravilima sportske igre, podsticanje besplatne škole sporta dostupne najmlađim sugrađanima , ohrabrivanje dece na aktivno bavljenje sportom, promocija olimpijskih vrednosti, promocija Olimpijskog tima Srbije – pozitivnih uzora najmlađima, kao i promocija sporta i zdravog načina života koji su građanima nadohvat ruke.

Ceo događaj će biti realizovan kroz pet stanica:

  1. Stanica Afrika- Crni olimpijski krug- Atletika
  2. Stanica Amerika- Crveni olimpijski krug- Odbojka
  3. Stanica Australija- Zeleni olimpijski krug- Rukomet
  4. Stanica Azija: Žuti olimpijski krug- Košarka
  5. Stanica Evropa: Plavi olimpijski –„Skoči i pogodi olimpijsku vrednost“! Ova stanica simbolično predstavlja dom, aučesnici se nakon puta oko sveta „vraćaju kući“ gde će sve naučeno imati priliku da prikažu kroz interaktivni poligon. Vojvođanska banka : poklanja sportske rekvizite (lopte, vijače, greda…) najuspešnijoj školi.. Način nagrađivanja biće utvrđen pre početka događaja u našem gradu.