Ono što vam se jede govori mnogo o vama

Jede vam se veoma slana, veoma slatka ili masna hrana? Jede vam se crveno meso, čokolada ili sir? Vaša čežnja za određenom vrstom hrane govori dosta o vama.

Ne misli se na vašu ličnost, nego na vaše zdravlje i na potrebe organizma.

1. Veoma slana hrana

Kada ste dehidrirani, telu je neophodna so kako bi se elektroliti vratili u normalu. Pokušajte da popijete čašu vode umesto da posegnete za slanim grickalicama.

Ukoliko vam se i dalje jede nešto slano možda vam jednstavno fale određeni minerali u organizmu ili ste pod velikim stresom.

2. Razna peciva i sendviči

Najlakše se navići na ono što najčešće jedemo. Ukoliko ste tokom dana jeli ugljene hidrate i jedete ih često, ne čudi što vam će vam se ponovo baš to jesti.

Međutim, ukoliko vam je važna kilaža znajte da bi trebalo da smanjite konzumaciju testa ili se barem okrenite hranljivim žitaricama umesto krofnama i mekikama.

3. Sir

Sir je vrlo zdrava namirnica i osećate želju za nji verovatno zbog toga što on u sebi sadrži sastojak koji vas na neki način smiruje.

Kada vam nedostaje ukus sira, nedostaje i vam i taj divan osećaj dok ga jedete! Takođe, razlog može biti i to što ne unosite dovoljnu količinu masnoće u organizam.

4.  Čokolada

Jede vam se čokolada? Moguće je da hormoni igraju svoju ulogu, pogotovo tokom “onih dana”.

U kakau ima gvožđa i magnezijuma koji vam fali u tim momentima. Naravno, okrenite se čokoladi sa 70% kakaa.

5. Masna hrana

Zamišljate hamburgere i pohovanu piletinu i jede vam se sve ono što znate da ne biste smeli, barem ne u velikim količinama.

Vašem organizmu su zapravo neophodne omega-3 masne kiseline i umesto u onome što zamišljate, pronaći ćete ih u lososu, lanenom semenu, čia semenu i orasima.

6. Crveno meso

Ah ti burgeri! Ali ne jedu vam se zaista oni nego vam nedostaju vitamin B12 i gvožđe koji se pridono nalaze u crvenom mesu.

U redu je, pojedite taj burger ili drugo jelo s mesom, međutim, ukoliko vam se ovako nešto jede previše često, izvadite krv i proverite rezultate.

7. Slatkiši

Kome se ne jedu slatkiši? Međutim, pitanje je da li vam se jedu non stop?

Šećer nema nikakvu dobrobit za telo, a čak je i so ima. Šećer će vam podići raspoloženje i dati trenutnu energiju. Znate i sami epilog priče u kojoj jedete slatkiše previše često.

Okrenite se zdravijim varijantama, na primer sladoledu od banane i kakaa.

Preuzeto: Mogujatosama.rs