Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Opština Kula muzičkim spektaklom obeležila svoj Dan

Posetioci

Dan opštine Kula obeležava se 16. novembra, u znak sećanja na dan oslobođenja u Prvom svetskom ratu.

Centralna proslava i muzički spektakl priređeni su sinoć pred punom salom Kulturnog centra Kula. Prisutni gosti uživali su u koncertu Vojvođanske filharmonije, pod dirigentom Mikice Jevtića, kao i glasovima solista Mirne Radulović i Ljubomira Popovića, koji su izvodili domaću i stranu filmsku muziku.

U okviru programa prikazan je i petnaestominutni film o aktivnostima Opštine u protekle dve godine, posle čega se prisutnima obratio predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, koji se zahvalio svima koji su svojim prisustvom uveličali obeležavanje ovog značajnog datuma za opštinu Kula, kao i onima koji su uputili čestitke, ali zbog obaveza nisu bili u mogućnosti da prisustvuju svečanosti. Predsednik se osvrnuo i na veliki gubitak koji je pogodio lokalnu samoupravu poččetkom godine.

-Ova godina počela je velikim gubitkom. Gubitkom našeg prijatelja i saradnika, Bobana Damjanovića, čoveka velike energije i velike ljubavi, ali i pored toga uspeli smo da ostvarimo većinu naših ciljeva. Ciljeva koje smo zacrtali i u kojima se ogleda naša politika i politika predsednika Aleksandra Vučića, a to je povećanje standarda svakog građanina, da dođemo do svakog građanina i da svaki građanin oseti dobrobit i dobit ove politike. To smo ostvarili otvaranjem novih radnih mesta, smanjenjem nezaposlenosti i na taj način povećanjem tržišta rada, koje je prouzrokovalo povećanje plata, rekao je predsednik Miljanić i dodao da u Industrijskoj zoni u Kuli nije ostala nijedna slobodna parcela.

-U ovoj godini i tokom sledeće godine krenuće izgradnja većine fabrika, tj. investicija koje su započete ove godine, a u isto vreme smo ulagali u Industrijsku zonu u svakom naseljenom mestu, kako bismo je spremili i proširili i za naredne godine, rekao je Miljanić.

Potom je usledila dodela Godišnjih nagrada opštine Kula u 2021. godini – Povelje u znak javnog i društvenog priznanja za humanitarni rad na teritoriji opštine Kula i kratak film o dobitnicima. Ovogodišnji dobitnici Povelje su: Mihajlo Pašo, sekretar Mesne zajednice Ruski Krstur i Humanitarno udruženje „1000 za 1000“, koga zastupa predsednik Udruženja Milinko Džuver.

U nastavku svečanosti, gosti su uživali u već pomenutom koncertu. Od 2015. godine Dan opštine Kula obeležava se 16. novembra, u znak sećanja na dan oslobođenja u Prvom svetskom ratu.

Tagovi:
Pročitajte još: