Sastojci:
Sastojci za kore:
- 375g brašna
- 300g šećera
- 1 kašika gustina
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 120g putera
- 120ml ulja
- 180ml jogurta
- korica jednog limuna
- 60ml soka od limuna
- 4 jaja
- aroma vanile
- 340g borovnica
Sastojci za fil:
- 300g putera
- 300g prah šećera
Priprema:
Prvo pravite koru. Pomešajte brašno, šećer, gustin, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so u jednoj činiji. U drugoj činiji izmutite jaja, pa dodajte puter, ulje, jogurt, sok i koricu limuna i vanilu. Zatim izmešajte obe smese zajedno. Na kraju špatulom umešajte borovnice.
Smesu izlijte u tri podmazana kalupa prečnika 24 ili 26cm. Kore pecite na 180 stepeni oko pola sata.
Gotove kore ohladite, te napravite fil mešajući mikserom puter i prah šećer. Između kora mažite fil u tankom sloju te premažite celu tortu sa svih strana i dekorišite po želji.
Prijatno!