Otvoren Institut za veštačku inteligenciju u Beogradu!

Institut je nevladina i neprofitna organizacija.

Institut će, kako kažu njegovi osnivači, biti mesto gde će mladi predstaviti svoje ideje kompanijama ili dobiti savete koji će ih ohrabriti da pokrenu sopstveni biznis, a kompanijama da lakše dođu do stručnjaka i njihovih inovativnih rešenja.

Jedan od osnivača Instituta Ivan Ralić kaže da je misija Instituta da spoji univerzitete, privredu i pojedince koji su zainteresovani za razvoj veštačke inteligencije, kako bi kroz edukacije i projekte širili svest o veštačkoj inteligeniciji i razvijali proizvode koji će koristiti na dobrobit svih.

Ralić objašnjava da je veštačka inteligencija vid tehnologije koja imitira način razmišljanja čoveka, kao i da automatizuje stvari koje do sada računari nisu mogli.

– Institut je nevladina i neprofitna organizacija, a imamo u planu da se narednih godina sertifikujemo kao pravi institut – rekao je Ralić.

Dragica Nikolić, takođe jedan od osnivača Instituta, navodi da je ideja da se pronađu kompanije kojima je u interesu da razvijaju veštačku inteligenciju, kao i da se studenti pozovu da ponude nova rešenja za postojeće probleme u industriji.

– Institut će biti mesto susreta za sve one koje veštačka inteligencija zanima, a na kraju će od tih partnerstva korist imati svi – podvukla je Nikolićeva.

Preuzeto: Srbija Danas