Ovaj problem nas uvek iznervira: Evo kako da koristite YouTube i kada je ekran telefona isključen

Rešenje je prilično jednstavno i potpuno besplatno…

Jedan od najvećih nedostataka mobilne YouTube aplikacije za Android i iOS operativne sisteme je to što ne možete da nastavite da slušate muziku ukoliko ste isključili ekran svog pametnog telefona.

Ovim problemom koji nervira mnoge pzabavio se sajt Make Use Of, koji je naveo nekoliko načina na koje možete besplatno da rešite ovaj problem.

Android OS / Chrome i Firefox pregledači

Otvorite YouTube u nekom od pregledača i pronađite pesmu ili video koji želite. Zatim u meniju sa podešavanjima (gore desno – Chrome, dole levo – Firefox) i odaberite opciju “Desktop site”, kako bi vam se video ponovo učitalo u obliku primerenom za desktop računare.

Nakon što ste ponovo, na taj način, pokrenuli video možete da isključite ekran i nastavite da slušate muziku.

Ako ste videu pristupili iz YouTube aplikacije, idite na opciju Share ispod videa i kopirajte link koristeći Copy Link. Zatim otvorite pregledač i “zalepite” link u pretraživač kako biste pronašli video. Nakon toga sledite već opisan postupak.

A da ne biste morali svaki čas sami da menjate pesmu ili video kada se prethodni završi, napravite plejlistu omiljenih pesama u okviru vašeg YouTube naloga, koju ćete potom na opisani način moći da slušate.

iOS OS / Safari pregledač

Apple uređaji koriste pregledač Safari. Unesite u njega adresu Youtube.com i pronađite traženi video. Kad ga pronađete, aktivirajte dugme AA u Safarijevoj konzoli za pretraživanje. U padajućem meniju će vam se pojaviti opcija Request Desktop Site. Aktivirajte je i pokrenite video.

Link videa iz YouTube aplikacije možete da kopirate i da je “zalepite” u Safari, pa kada pokrenete video isključite ekran.

Reprodukcija videa će biti zaustavljena, što ćete rešiti otvaranjem Control Center-a (“svajp” iz gornjeg desnog ugla prema dole ako iPhone ima Face ID ili od dole prema sredini ako ima taster Home). Na ekranu će se pojaviti taseri pomoću kojih možete ponovo da pokrenete video, podesite jačinu zvuka i slično.

Plaćanje

YouTube korisnicima nudi i svoj Premium servis, koji korisnicima nudi mogućnost neprekidne repordukcije i gledanje videa bez reklama, po ceni od 11,99 dolara mesečno. Za taj iznos dobija se i pristup striming servisu YouTube Music Premium.

(Telegraf.rs)