Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ove navike mogu da ojačaju imunitet i snagu organizma!

Voda

Totalno drugačiji osećaj!

Ukoliko imate problema sa varenjem ili padom energije ujutru, mogli biste da počenete od promene jutarnje rutine i da u svakodnevicu unesete navike koje vam neće oduzeti previše vremena, a koje će dosta unaprediti vaše zdravlje.

Blaga masaža i stimulacija tela

Energetsko buđenje je nešto čemo ne pridajemo značaj jer jurimo na zvuk alarma i uvek brinemo da ćemo zakasniti. Promenite to.

Čim se probudite, još i pre nego što se sasvim rasanite, možete da blago protrljate dlan o dlan i tako ih malo razmrdate i zagrejete. Zatim nežno protrljajte lice – vrhovima prstiju pređite preko obrva nekoliko puta, pa nastavite dlanovima od brade ka ušima, preko obraza i zatim istrljajte ovlaš ušne školjke.

Popijte mlaki napitak po izboru

Mnogi vole da popiju čašu mlake vode sa sokom od limuna a drugi ga ne vole i piju ovo na silu. Poslušajte svoj organizam i izaberite čaj, biljno mleko ili proteinski napitak ali pazite da bude mlak i pijte polako.

Istrljajte telo

Najbolje je da koristite nežnu četku od prirodnog materijala ili vrlo meku lufu. Ne mora ovo da traje predugo, ali je važno da se koža stimuliše, a cirkulacija krvi i limfe podstakne.

Hodajte u prirodi bar deset minuta

Ako imate kuću sa dvorištem, verovatno ćete iskoristiti ovo vreme i da nešto uradite – možda da prostrete ili pokupite veš, donesete nešto iz bašte ili se poigrate sa kućnim ljubimcima. Potrudite se da se što više razmrdate, svesno se sagnite malo jače, istegnite malo više, potrčite malo brže.

Ako nemate dvorište, izađite na terasu i uradite par vežbi istezanja. Ako nemate terasu, otvorite širom prozor, po mogućstvu onaj na suncu i duboko dišite uz lake vežbe.

NEMOJTE JESTI DOK NISTE GLADNI

Mnogi naglašavaju važnost jutarnjeg obroka, ali doručak treba da bude u vreme koje najviše odgovara vašem organizmu.

Najbolje bi bilo da obavite jutarnju toaletu i tek onda doručkujete. Takođe, birajte obavezno voće ili povrće.

Tagovi:
Pročitajte još: