Sastojci:
- 450 g šampinjona
- 300 g tofua
- 250 g testenine po želji
- 125 ml belog vina
- 35 ml limunovog soka
- 3-4 čena belog luka
- 1 kašika vinskog sirćeta
- 1 mali luk
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašičica timijana
- 1 kašičica seckanog ruzmarina
- so i biber po želji
- biljno ulje po želji
Priprema:
Napravite tofu sos. U blenderu ili seckalici za povrće pomešajte tofu, limunov sok, vinsko sirće, dva čena belog luka i malo soli. Blendajte dok se sastojci ne sjedine i ne dobijete jednoličnu smesu. Ostavite sa strane.
Skuvajte testeninu al dente prema uputstvu na pakovanju.
U tiganju zagrejte malo ulja, pa na njemu prodinstajte seckani crni luk. Dodajte isečene šampinjone i sve zajedno dinstajte pet do deset minuta, ili dok ne dobiju lepu zlatnobraon boju. Dodajte ostatak belog luka i sve zajedno pržite još pola minuta.
Povrće prelijte belim vinom i soja sosom. Začinite timijanom, ruzmarinom i solju i biberom.
Umešajte tofu sos.
Dodajte kuvanu testeninu i poslužite uz salatu po želji.
Prijatno!