Pasta sa šampinjonima

Pasta sa sampinjonima

Sastojci:

  • 450 g šampinjona
  • 300 g tofua
  • 250 g testenine po želji
  • 125 ml belog vina
  • 35 ml limunovog soka
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 kašika vinskog sirćeta
  • 1 mali luk
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašičica timijana
  • 1 kašičica seckanog ruzmarina
  • so i biber po želji
  • biljno ulje po želji 

Priprema:

Napravite tofu sos. U blenderu ili seckalici za povrće pomešajte tofu, limunov sok, vinsko sirće, dva čena belog luka i malo soli. Blendajte dok se sastojci ne sjedine i ne dobijete jednoličnu smesu. Ostavite sa strane.

Skuvajte testeninu al dente prema uputstvu na pakovanju. 

U tiganju zagrejte malo ulja, pa na njemu prodinstajte seckani crni luk. Dodajte isečene šampinjone i sve zajedno dinstajte pet do deset minuta, ili dok ne dobiju lepu zlatnobraon boju. Dodajte ostatak belog luka i sve zajedno pržite još pola minuta.

Povrće prelijte belim vinom i soja sosom. Začinite timijanom, ruzmarinom i solju i biberom.

Umešajte tofu sos.

Dodajte kuvanu testeninu i poslužite uz salatu po želji.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: