Pečena riba sa bademima

Pečena riba sa bademima

Sastojci:

Za povrće:

  • 2 velike šargarepe
  • 500 g brokolija
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica soli
  • 1/4 kašičice bibera

Za ribu:

  • 150 g sirovih badema
  • 2 veća jajeta
  • 100 g bademovog brašna
  • 2 kašike bujona
  • 1 kašika suve mirođije
  • 1/2 kašičice crvene paprike
  • 1/2 kašičice soli
  • 500 g ribljeg filea po izboru

Priprema:

Brokoli i šargarepu isecite na manje komade i prelijte maslinovim uljem, dodajte beli luk u prahu, biber i so i sve dobro promešajte.

Stavite povrće u rernu oko 20 minuta. Dok se povrće peče, pripremite ribu. Bademe stavite u blender i kratko blendajte dok ne dobijete sitne komadiće. Prebacite ih u činiju. U posebnoj posudi izradite jaja, a u trećoj posudi pomešajte brašno, bujon, mirođiju, crvenu papriku i so.

Povrće izvadite iz rerne i raširite tako da sredina pleha bude prazna.

U mešavinu brašna prvo stavite riblje filete, zatim u jaja i na kraju u bademe. Pohovanu ribu stavite na pleh i sve zajedno pecite još 10 do 15 minuta.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: