Sastojci:
Za povrće:
- 2 velike šargarepe
- 500 g brokolija
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica soli
- 1/4 kašičice bibera
Za ribu:
- 150 g sirovih badema
- 2 veća jajeta
- 100 g bademovog brašna
- 2 kašike bujona
- 1 kašika suve mirođije
- 1/2 kašičice crvene paprike
- 1/2 kašičice soli
- 500 g ribljeg filea po izboru
Priprema:
Brokoli i šargarepu isecite na manje komade i prelijte maslinovim uljem, dodajte beli luk u prahu, biber i so i sve dobro promešajte.
Stavite povrće u rernu oko 20 minuta. Dok se povrće peče, pripremite ribu. Bademe stavite u blender i kratko blendajte dok ne dobijete sitne komadiće. Prebacite ih u činiju. U posebnoj posudi izradite jaja, a u trećoj posudi pomešajte brašno, bujon, mirođiju, crvenu papriku i so.
Povrće izvadite iz rerne i raširite tako da sredina pleha bude prazna.
U mešavinu brašna prvo stavite riblje filete, zatim u jaja i na kraju u bademe. Pohovanu ribu stavite na pleh i sve zajedno pecite još 10 do 15 minuta.
Prijatno!