Perut

Bolest kože glave se manifestuje perutanjem kože. Kao rezultat bolesti imamo perut. Bolest kože pored peruti, izaziva i svrab i ljuštenje kože i pojavu belih tačkica. Srećom, ovaj problem se može rešiti na više načina. Najbolje je lek tražiti u prirodi.

Ulje čajevca je prirodan antiseptik. Možete u Vaš šampon dodati samo par kapi ovog ulja i koristiti ga redovno. Ako ne želite da dodajete ulje u šampon, možete da kašiku ulja čajevca dodate u šolju tople vode i da isprskate teme glave posle pranja. Nakon toga osušite kosu.

Sledeća mogućnost je da eksra devičansko ulje maslina ugrejete da bude mlako i da ga umasirate u teme glave, okomotate glavu peškirom, sačekate pola sata, a nakon toga iščešljate kosu kako biste uklonili mrtvu kožu i ponovo operete kosu.

Možete teme glave da izmasirate sokom od limuna. Limunska kiselina će ukloniti bakterije i gljivice. Limunski kiselinu ostavite da malo prodeluje, a zatim operite kosu šamponom. Ovaj postupak ponavljajte redovno i perut će vremenom nestati.

Svi smo čuli da je Aloe vera dobra za mnoge kožne bolesti, pa tako se može koristiti i uborbi protiv peruti. Možete naneti čisti sok od aloe vere na glavu. Kosu operete šamponom. Jedino što ovaj postupak morate ponavljati dva puta na dan dok se perut ne povuče.

Piše: Mirjana Đerić