Search
Close this search box.

Pileći file sa sosom od luka

Pileći file sa sosom od luka

Sastojci:

  • 3 pileća filea
  • So i crni biber po ukusu
  • 5 čenova belog luka
  • 1 crni luk
  • 170 ml pileće supe ili tople vode (1/2 šolje)
  • 170 ml pavlake za kuvanje (1/2 šolje)
  • Šaka peršuna
  • Sok od pola limuna
  • 2 kašike putera
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Operite i osušite pileći file papirnim ubrusima.

Dok se piletina prži, iseckajte crni luk na kriške. Kada porumeni, okrenite drugu stranu. Iseckajte i preostala tri čena belog luka.

Izvadite proprženu piletinu i dva čena luka koja ste ubacili. Potom u tiganj dodajte puter da se otopi, dodajte najpre beli luk, pržite oko minut, pa dodajte i crni luk. Kada se propržilo, dodajte pileći bujon, pa onda i pavlaku za kuvanje. Iseckajte peršun, pa i njega dodajte. Potom stavite i sok limuna, posolite i pobiberite po ukusu.

Vratite piletinu unutra, prelijte je sosom i ostavite da se poklopljeno krčka još 15 minuta na laganoj vatri.

Servirajte uz pirinač ili krompir po želji.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: