Sastojci:
- 3 pileća filea
- So i crni biber po ukusu
- 5 čenova belog luka
- 1 crni luk
- 170 ml pileće supe ili tople vode (1/2 šolje)
- 170 ml pavlake za kuvanje (1/2 šolje)
- Šaka peršuna
- Sok od pola limuna
- 2 kašike putera
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Operite i osušite pileći file papirnim ubrusima.
Dok se piletina prži, iseckajte crni luk na kriške. Kada porumeni, okrenite drugu stranu. Iseckajte i preostala tri čena belog luka.
Izvadite proprženu piletinu i dva čena luka koja ste ubacili. Potom u tiganj dodajte puter da se otopi, dodajte najpre beli luk, pržite oko minut, pa dodajte i crni luk. Kada se propržilo, dodajte pileći bujon, pa onda i pavlaku za kuvanje. Iseckajte peršun, pa i njega dodajte. Potom stavite i sok limuna, posolite i pobiberite po ukusu.
Vratite piletinu unutra, prelijte je sosom i ostavite da se poklopljeno krčka još 15 minuta na laganoj vatri.
Servirajte uz pirinač ili krompir po želji.
Prijatno!