-->

Piramida torta

Piramida torta

Sastojci:

Biskvitna smesa:

  • 4 jaja
  • 2 kašike vode
  • 180 g šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • rendana kora jedne pomorandže
  • 100 g mekog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100 gustina 
  • 2 kašike kokosovog brašna

Natapanje:

  • malo ruma

Fil:

  • pola litra mleka
  • 100 g šećera
  • 1 kesica pudinga sa ukusom čokolade
  • 250 g mekog margarina ili maslaca

Posipanje:

  • malo kakaoa

Priprema:

Penasto umutite jaja sa vodom, šećerom, vanilinim šećerom i korom pomorandže. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i gustinom, pa prosejte preko smese od jaja. Na kraju dodajte kokosovo brašno. Pažljivo sjedinite. Smesu ravnomerno nanesite na papirom za pečenje obloženu tepsiju (30 x 35 cm) i pecite na srednjem nivou prethodno zagrejane rerne.

Istresite biskvit na papir za pečenje posut šećerom. Papir sa kojim se biskvit pekao premažite hladnom vodom i pažljivo odstranite. Ohlađeni biskvit isecite na šest različitih kvadrata (19 x 19, 16 x 16, 13 x 13, 10 x 10, 7 x 7 i 4 x 4) i poprskajte ih rumom.

Skuvajte puding prema uputstvu sa kesice. Za vreme hlađenja mešajte. Penasto umutite maslac i sjedinite ga sa pudingom ohlađenim na sobnoj temperaturi.

Premažite i spojite sve kvadrate, počevši od najvećeg, tako što ćete svaki naredni staviti na sredinu prethodnog. Piramidu na kraju pospite kakao prahom.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: