fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Pita od krompira i piletine

Pita od krompira i piletine

Sastojci:

  • 1 kilogram pilećeg mesa
  • 1 kilogram krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 stabljika celera
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašike putera

 

Priprema:

Stavite meso, luk, šargarepu, celer i so u hladnu vodu i zagrejte. Kada provri, kuvajte oko dva sata. Procedite supu. Očistite piletinu i isecite je na manje komade. Krompir oljuštite, sitno iseckajte i ocedite višak tečnosti tako što ćete ga staviti u čistu krpu i dobro iscediti vodu. Izmerite količinu tečnosti koju je krompir pustio i bacite je. U jednaku količinu ključale supe postepeno dodajte rendani krompir. Polovinu krompira rasporedite u veću podmazanu posudu za pečenje, pa pokrijte ostatkom krompira i dodajte omekšali puter. Pecite na 200 °C pola sata, dok vrh ne porumeni. Zatim smanjite temperaturu na 180 °C i pecite još dva sata.

 

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: