Počinje Evropska nedelja sporta! Pročitajte program, uključite se i „Budite aktivni“!

Pod sloganom „Budi aktivan“ (#BeActive), Grad Sombor će prigodnim programom, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, a uz tehničku podršku Sportskog saveza Sombora, treću godinu zaredom obeležiti Evropsku nedelju sporta. Manifestacija se obeležava širom Evrope, u periodu od 23. do 30. septembra, a nastala je pod inicijativom Evropske komisije, sa ciljem da promoviše sport i fizičku aktivnost širom Evrope. Sve organizovane aktivnosti biće u u skladu sa merama prevencije korona virusa.

Prvog dana obeležavanja ove manifesatcije u Somboru, na otvorenom terenu u Sokolskom domu, organizovan je javni čas fudbala, uz obuku i prikaz osnovnih elemenata ovog sporta. Dan kasnije, 24. septembra, u periodu od 10 do 12 časova, na Glavnoj ulici, biće održan javni čas rekreacije, prilikom čega će biti realizovane različite sportske aktivnosti uz različite grupe učesnika. Na početku programa će nastupiti Sportsko-rekreativno udruženje ,,Z-Verka tim-zumba“ sa grupom ,,Strong“, zatim plesni klub ,,Ronda“, “S.A.F.T. Cats” Sombor i “Kangoo jumps” Sombor. Nakon toga, u saradnji sa Sportskim savezom Srbije i Aktivnijom Srbijom, u Centru za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, biće održano predavanje na temu: ,,Životni stil u funkciji zdravlja”.

U subotu, u 10 časova, biće organizovana biciklistička tura u saradnji sa biciklističkim klubom ,,BK Sombor”, polazna tačka je ispred Sokolskog doma, dok će u nedelju, takođe u 10 časova, na Velikom bačkom kanalu, biti održana kajakaška tura ,,Kajak za sve“, uz upoznavanje sa kajakaškom opremom i elementima kajakaške tehnike.

Prvog radnog dana naredne nedelje, odnosno u ponedeljak (27. septembra), na Glavnoj ulici, sa početkom u 17 časova, svi zainteresovani moći će malo bliže da se upoznaju sa odbojkom, sa posebnim akcentom na uključivanje dece u fizičke aktivnosti.

Utorak je rezervisan za streljaštvo. U 17 časova, biće omogućeni prikaz, teorijska i praktična obuka osnovne tehnike gađanja vazdušnom puškom, a u sredu, ponovo u 17 časova, biće održan Rukometni susret u Bezdanu. Poslednjeg dana manifestacije, u isto vreme, građani će moći da uživaju u karateu. U pitanju su borba sa zamišljenim protivnikom, kao i prikaz i obuka osnovnih elemenata tehnike, uz stručno-pedagoški nadzor licenciranih trenera.