fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Počinje realizacija projekta grejanja u apatinskim ustanovama, prioritet škola

Počinje realizacija projekta grejanja u apatinskim ustanovama, prioritet školaPočinje realizacija projekta grejanja u apatinskim ustanovama, prioritet škola

Potpisivanjem ugovora o javnom privatnom partnerstvu lokalne samouprave sa predstavnicima firmi „Energy supply art“ i „B & S immobilen“, kreće realizacija projekta zamene postojećih sistema grejanja na ugalj i mazut sa ekološki prihvatljivijim načinom grejanja na prirodni gas.

Od predsednice opštine Apatin, Dubravke Korać, saznajemo da je u pitanju ugovor na petnaest godina, te da su partneri u projektu obavezni da zamene kotlove i uvedu instalacije, što će se desiti u narednih godinu dana, kao i da obezbede protok energenta i minimalnu temperaturu grejanja.

„Rešavamo dugogodišnji problem s kojim se susretala naša opština ne samo zbog energenata i ekonomičnosti, već i problem u smislu bezbednosti pogotovo u našoj najvećoj OŠ „Žarko Zrenjanin“, gde smo svake godine popravljali stare kotlove i razmišljali šta može da se desi, a sećamo se svi eksplozije kotla i tragedije u Tehničkoj školi pre par godina. Većina naših objekata se greje na mazut i ugalj je vrlo loš energent kada je u pitanju zaštita životne sredine, te ćemo na ovaj način obezbediti bezbedan i čist način grejanja“, rekla je Dubravka Korać.

Direktorka OŠ „Žarko Zrenjanin“ Apatin, Jasna Pavićević, kaže da je ovo jedna od najznačajnijih investicija u školi za poslednjih četrdeset godina.

„Ovim putem bih htela da se zahvalim lokalnoj samoupravi što je prepoznala prioritet i značaj ovakve investicije. Mi se grejemo na mazut, kotlovi su u jako lošem stanju, dotrajali, i velika sredstva nam odlaze na tekuće održavanje grejne sezone. Ovo će biti jedno novo poglavlje i preporod za našu školu“, rekla je Jasna Pavićević.

Tagovi:
Pročitajte još: