Pojačan intenzitet aktivnosti komunalnih preduzeća u opštini Kula

Nedelju iza nas obeležili su intenzivni radovi na komunalnom održavanju svih naselja u opštini Kula.

Radnici JKP “Komunalac”, uklonili su grane koje ugrožavaju stambene objekte, kao i vodove elektromreže na više lokacija u Kuli i Kruščiću. Pored poslova orezivanja, postavljena je i nova ograda na igralištu u ulici Nikole Tesle, u Crvenki, a u sklopu poslova redovnog održavanja putne mreže, izvršena je kontrola i sanacija ležećih policajaca u zoni škole, u Ruskom Krsturu. U Lenjinovoj ulici, u centru Kule, okopani su cvetnjaci, ofarbane žardinjere i pokošene sve zelene površine. Uređen je i stadion na Gederu, kao i dečije igralište. Izvršena je redovna kontrola fekalnih stanica.

U Sivcu, ekipe JKP “Radnik”, u cilju osiguranja preglednosti i bezbednosti saobraćaja, pokosile su pružne prelaze na teritoriji ovog naseljenog mesta. Pokošeni su prostori oko raskrsnica, kao i šančevi, bankine i otresišta. Uređen je prostor oko obdaništa i sakupljeno granje na više lokacija u naselju. Vodovodna mreža je prekontrolisana i izvršeno je ispiranje iste. Ručno su prokopani atmosferski kanali između Jadranske i ulice 8. Marta i uređena je deponija.

Pored poslova na održavanju higijene javnih površina, radnici JKP „Ruskom“ pokosili su zelene površine na više lokacija kako u Kruščiću, tako i u Ruskom Krsturu. Takođe, izvršena je i popravka mobilijara na dečijem igralištu u Kruščiću.

Nakon pražnjenja i čišćenja bazena u Crvenki, ekipe JKP “Vodovod” izvršile su i sanaciju pukotina i zamenu pločica, kako bi bazen bio pripremljen za letnju sezonu. Pokošen je prostor oko bazena i vrtića, kao i kanali i bankine u ulici Petra Drapšina.