Pokloni za srećan i bezbedan početak školovanja

Predsednik opštine Kula Perica Videkanjić i rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti Dragana Potpara posetili su danas osnovnu školu „Isa Bajić“ u Kuli i đacima prvacima uručili simbolične poklone. Oni su  na početku nove školske godine mališanima uručili saobraćajne pakete, koji sadrže saobaćajni bukvar i fluorescentni prsluk. Takođe, zamenik predsednika opštine Kula Karolj Valka podelio je poklone u OŠ „Petefi brigada“, a pokloni će biti podeljeni do kraja sedmice u svim školama u naseljenim mestima opštine Kula.

Prema rečima Videkanjića poklon je mali znak pažnje kako bi se novi đaci sećali prvog dana škole. On je rekao da je bezbednost  u saobraćaju stalna i goruća tema, kao i da đaci prvaci sada postaju i novi učesnici u saobraćaju. On je uputio apel  vozačima da voze pažljivo i uspore pored škole.

Videkanjić je, pored završenih radova na opremanju učionica i postojećih radova na postavljanju računara u učiniocama, najavio nove radove na sanaciji stare zgrade škole kako bi đaci koji pohađaju nastavu dobili adekvatne uslove za učenje.

Podsećanja radi, ova škola je ove godine od pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu privukla sredstva sredstva u iznosu od 1,3 miliona dinara za finansiranje programa pod nazivom „Vežbam za budućnost“.

Odobrena sredstva biće utrošena na investiciono održavanje učeničkih svlačionica i pripadajućih sanitarnih čvorova. Sredstva su dobijena i od sekretarijata za obrazovanje, koji je odobrio 3.900.000 dinara za investiciono održavanje školske zgrade.

Takođe, ova škola je nedavno dobila sredstva od ministarstva pravde za realizaciju projekta “Isa Bajić” “Informatizacija škole”.

Na ime tog projekta ovoj školi su dodeljena sredstva u iznosu od 1.585.420 dinara.

Dobijena sredstva će biti utrošena na podizanje nivoa opremljenosti škole informatičkom opremom.

Izvor: kula.rs