Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

POMOZITE DETETU DA OSTVARI SVOJ PUN POTENCIJAL: Evo kako da razvije moždane vijuge na najbolji način

Vaša beba to već poseduje.

Ako je vašem detetu dozvoljeno da koristi sve svoje kapacitete koje je dobio rođenjem, to će mu pomoći da razvije svoje sposobnosti i savlada veštine potrebne da se oseća uspešno i ispunjeno.

Albert Ajnštajn je kombinovao logiku, brojeve, analitičke kapacitete, sa sposobnošću imaginacije i mašatanja i tako nam podario teoriju o obliku i strukturi relativiteta. On je rekao: “verujem u intuiciju i inspiraciju”.

Ako želimo do maksimuma da razvijemo kapacitete svoje bebe,  moramo joj pomoći da koristiti sve moždane vijuge koje su joj podarene rođenjem.

mačka

mačkaFoto: Profimedia

Na koji način ćete pomoći Vašem detetu da postigne svoj pun potencijal?

Ako Vaše dete želi da napravi masku za maskenbal prvo mu dajte zadatak da napravi skicu, proračun, mere na papiru, zatim da izračuna šta će mu trebati od materijala, gde može da nabavi taj materijal, čime će pričvrstiti taj materijal da ne spadnu delovi.

Podstaknite ga da koristi obe ruke npr. viljuška i nož, guli jabuku, crta lenjirom…važno je da obe ruke budu uključene u izradu željenog proizvoda.

Ohrabrite dete da vežba da crta koristeći jednu ruku, prvo levu pa zatim desnu i uporedi svoje crteže, crta sa obe ruke, skakuće na jednoj nozi pa na drugoj, oblači se sa vezanom jednom rukom pa drugom, gleda sa kojom je spretniji.

Sve u svemu imajte na umu da vaša beba dolazi sa velikim potencijalom koji čeka priliku da bude razvijen!

Preuzeto: Srbija Danas

Tagovi:
Pročitajte još: