POSLEDNJE ZBOGOM NEDI ARNERIĆ! Prijatelji i kolege se oprostili od zvezde jugoslovenskog filma!

Po želji porodice glumačka diva će biti kremirana i njena urna kasnije položena u Aleji zaslužnih građana

Poslednju zvezdu jugoslovenskog filma juče su večni počinak ispratili članovi njene porodice, prijatelji i saradnici na Novom groblju, uz zvuke muzike iz filma “Vatrene kočije”.

FOTO: ATA IMAGES

Glumica, koja je na sceni bila od svoje 16. godine, pronađena je mrtva prošlog petka u svom stanu u Beogradu. Po želji porodice i njenog rođenog brata Neda će biti kremirana i njena urna biće položena u Aleji zaslužnih građana. U karijeri dugoj gotovo pola veka ostvarila je uloge koje se pamte u filmovima “Višnja na Tašmajdanu”, “Užicka republika”, “Sutjeska”, “Valter brani Sarajevo”, “Varljivo leto “68”…

Zlatnu arenu dobila je na Filmskom festivalu u Puli (1988) za ulogu u filmu “Haloa -Praznik kurvi” reditelja Lordana Zafranovica, a pred kraj života i priznanje Pavle Vuisic za životno delo.

Neda Arnerić je diplomirala istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a glumu je napustila na drugoj godini studija. Poslednjih godina igrala je i u pozorištu s Feđom Stojanovićem kao partnerom.1 / 4 FOTO: ATA IMAGES

– Pravo prijateljstvo sa Nedom stekao sam pre četiri godine kada smo počeli da igramo rimejk predstave “Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo”. Ona je bila profesionalna i dama sa velikim slovom D. Njen način ophođenja je bio toliko fin i uglađen da je potpuno odudarao od sredine u kojoj živimo. Bila je nesigurna u sebe i svoj talanat i činilo joj se da uvek mora ispočetka, a ostavila je iza sebe toliko toga – kazao je Stojanović.

Na sahranu su došle mnogobrojne kolege i prijatelji kako bi se oprostili od veličanstvene glumice – Anica Dobra, Miki Manojlović, Dubravko Jovanović, Bane Trifunovic, kao i bivši suprug pokojne glumice Dejan Karajklajić.

Ispraćaju je prisustvovala i Ružica Đinđić.

FOTO: ATA IMAGES
FOTO: KURIR/MILICA VUJOVIĆ

Kurir.rs/ Foto: Zorana Jevtić