fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Posni pohovani karfiol

Posni pohovani karfiol

Sastojci: 

  • 1 manja glavica karfiola
  • So po ukusu
  • 150g brašna
  • 1 dl piva 
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • ½ kašičice soli
  • Ulje za prženje

Priprema: 

Operite karfiol i izdvojite ga na manje cvetove. Kuvajte karfiol u kipućoj slanoj vodi oko 10 minuta, zatim ga ocedite i ostavite da se malo ohladi.

U međuvremenu, pripremite testo. U posudu za mešanje stavite pivo, brašno, prašak za pecivo i so. Koristeći mikser, promešajte sastojke dok ne dobijete gustu, ali ipak tečnu smesu.

U dubokom tiganju zagrejte ulje za prženje. Vodite računa da ulje bude dovoljno duboko. Umočite svaki cvet karfiola u pripremljeno testo, a zatim pržite u dubokom ulju dok ne postanu zlatno smeđi.

Pazite da ulje ne bude previše vruće kako biste izbegli prebrzo tamnjenje spoljašnjosti, dok unutra ostaje nepečeno.

Izvadite pohovani karfiol iz ulja i stavite ga na papirni ubrus kako bi se ocedio višak masnoće.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: