Postavljene prilazne rampe za osobe sa invaliditetom u Sportskom savezu Apatina

Od danas je Sportski savez opštine Apatin bogaiji za dve prilazne rampe za osobe sa invaliditetom koje će im olakšati korišćenje teretane i drugih prostorija ove institucije. Sekretar Sportskog saveza, Slobodan Bačić je rekao kako je inicijativa potekla od našeg reprezentativca u košarci u kolicima Gorana Vezmara koji je izrazio želju da rampe budu postavljene jer ima dosta osoba sa invaliditetom koji bi koristili sportske terene i teretanu.

– Uvideli smo da postoji taj problem i uz dogovor sa Goranom smo sredili prilaz teretani i našim prostorijama. Mislim da je ovo jedan korak napred i možda jedna inicijalna kapisla kako bi se i na drugim mestima prilazi adekvatno uredili.- rekao je Bačić.

Vezmar se zahvalio Sportkom savezu i lokalnoj samoupravi što su mu izašli u susret i obezbedili adekvatne uslove da se priprema za nastupajuće Evropsko prvenstvo za koje se trenutno sprema apatinski reprezentativac.

-Izuzetno mi je drago da smo uspeli rešimo prilaz teretani što će mi pomoći u svakodnevnim treninzima koje obavljam u teretani. Ovo mi je olakšalo rad jer ne moram da tražim pomoć kako bih ušao u teretanu i spremao se za prvenstvo koje mi predstoji.- izjavio je Goran Vezmar.