Poziv na razgovor sa predstavnicima NIS-a

Zbog pripremnih radova na seizmičkim istraživanjima na teritoriji opštine Kula Mesna zajednica Donji grad Kula je uputila poziv poljoprivrednicima da dođu u mesnu zajednicu da bi obavili razgovor sa predstavnicima NIS-a.

Vlasnici i korisnici parcela čiji posedi se nalaze na trasama duž kojih će snimanja biti izvođena će biti obavešteni o planiranim istraživanjima i ukoliko su saglasni, potpisaće dokument koji omogućava prolazak kroz njihov posed.

Predstavnici NIS-a će se maksimalno truditi da u toku izvođenja radova ne remete svakodnevni život i rad građana.

Dodatne informacije se mogu dobiti na telefon 064-70-80-057, a kancelarije MZ (Petra Drapšina 128) su otvorene od 8 do 14 časova.

U sklopu istraživanja nafte i gasa u Srbiji, NIS uskoro započinje geofizička istraživanja na području opština Kula i Vrbas koja će trajati do  kraja marta 2017. godine.

Ovi radovi se obavljaju u okviru projekta seizmičkih ispitivanja na istražnom području 3D Turija 3 na ukupnoj površini od 505 kvadratnih kilometara, koja, pored opština Kula i Vrbas, obuhvata i opštine Bačka Palanka i Odžaci.

Izvođač radova su „Naftagas naftni servisi – Seizmički servisi“ NIS-a. Kompanija NIS poseduje sve neophodne dozvole i saglasnosti nadležnih državnih organa za izvođenje seizmičkih radova i u toku radova će poštovati sve ekološke standarde i pravila bezbednosti na radu.

www.q-media.rs