fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Predlog za nedeljni ručak

nedeljni ručak

Paradajz supa

Sastojci:

  • 700 ml paradajz soka
  • 500 ml vode
  • 1 kašika suvog začina
  • 50 ml ulja
  • malo soli, bibera i šećera
  • testenina po izboru

Priprema:

Pomešati paradajz sok i vodu, dodati suvi začin i ulje. Posoliti sa prstohvatom ili dva, dodati prstohvat opet ili dva bibera i jedan prstohvat šećera. Sačekati da provri pa zakuvati testeninu.

Rezance samo spustite u supu i ugasite vatru, ne treba da vri da se ne bi raskuvali.

Dodati na kraju po želji peršunov list i poslužiti toplu.

Pileće grudi punjene sirom i paradajzom

Sastojci:

  • 2 komada pilećih grudi bez koske
  • 1 paradajz
  • 200 g kačkavalja u komadu
  • ulje
  • origano ili italijanska mešavina začina
  • začinska paprika
  • so, biber

Priprema:

Pilećim grudima skinite kožu i zasecite ih kao knjigu da dobijete 2 fileta. Izlupajte ih malo kuhinjskim čekićem.

Oštrim nožem isecite paradajz na kolutove.

Sir isecite na šnite širine oko 2 cm.

Piletinu posolite i pobiberite pa dodajte začine (origano, italijanska mešavina…). Ređajte na jednu začinjenu stranu piletine kačkavalj i paradajz kako je prikazano u donjem videu. Preklopite piletinu i oštrim nožem zasecite gornju stranu.

Vatrostalnu posudu namažite uljem i stavite meso. Pospite odozgo so, biber i papriku, te obilno zalijte uljem.

Četkicom razmažite ulje i pecite na 180 stepeni oko 50 minuta.

Pečene jabuke sa cimetom

Sastojci:

  • 6 nakiselih jabuka
  • 12 kašika šećera
  • 1 i 1/2 kašika cimeta
  • 2 kašike sitno seckanih oraha
  • 2 kašike meda
  • 30 g margarina

Priprema:

Ogulite jabuke, prepolovite ih i izvadite semenke. Na plehu obloženom papirom za pečenje naređajte jabuke. Pomešajte cimet i šećer, pospite preko jabuka. Dodajte seckane orahe i prelijte medom.

Na vrhu rasporedite listiće margarina. Pecite 10 minuta na 200 stepeni, pokriveno aluminijumskom folijom. Skinite foliju i nastavite sa pečenjem dok jabuke ne omekšaju.

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: