fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Predsednik Vučić objavio snimak iz Njujorka, pa poručio: “Jedva čekam povratak u Srbiju”

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je video iz Njujorka.

– I pored gustog rasporeda, između sastanaka, našlo se vremena i za šetnju, kratke predahe, izjave i razgovore sa Njujorčanima… Za Njujork kažu da je grad koji nikada ne spava, što je nekako po mojoj meri, ali jedva čekam povratak u Srbiju – napisao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić obratio se na 78. zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku, gde je govorio o višegodišnjoj krizi na Kosovu i Metohiji.

On je istakao da nepoštovanje međunarodnog javnog prava dovodi do opasnih posledica.

– Pokušaj rasparčavanja moje zemlje, proglašenjem nezavisnosti Kosova i Metohije, gaženjem povelje UN, i dalje traje. To je jedna od vidljivih preteča brojnih problema sa kojima se suočavamo. Od kada smo se prošli put ovde sreli, svet nije ni bolje ni bezbednije mesto. Mir i stabilnost su i dalje ugroženi – ističe Vučić.

Inače, Vučić je gostovao u jutarnjem programu “Wake Up America” sa Ričardom Grenelom na američkoj televiziji Njuzmaks.

– Moramo da budemo objektivni što je više moguće. Znate da smo mi u pregovaračkom procesu pod okriljem Evropske unije. Pre toga smo imali dobre pokušaje sa adminitracijom predsednika Trampa. Mi smo pokušali da implemetiramo Vašingtonski sporazum – rekao je Vučić između ostalog u Jutarnjem programu američke televizije.

Tagovi:
Pročitajte još: