Prigrevčani ostvarili pobedu

U REŽIJI SJAJNOG OGNJENA ŠVELJE

Fudbaleri prigrevačkog Bratstva 1946, ostvarili su zasluženu pobedu u utakmici trećeg kola Srpske lige Vojvodina od 3:1 protiv Kozare iz Banatskog Velikog Sela, ali umalo da od gotovine naprave veresiju, jer su sve do 71. minuta imali vođstvo i činilo se sigurnu pobedu, a onda su dozvolili da gosti izjednače i sve dovedu u pitanje.

Prigrevčani su poveli već u 8. minutu preko agilnog i neuhvatljivog Ognjena Švelje koji je i ovoga puta pokazao da je igrač visokog formata. Akciju je započeo kapiten Srđan Vuković idealno uposlio svog prezimenjaka Nemanju, koji centrira na prvu stativu gde utrčava Šveljo i glavom šalje loptu u suprotni ugao. Golmanu gostiju nije preostalo ništa drugo nego da konstatuje da je savladan. Brzo vođstvo kao da je uspavalo igrače Bratstva 1946, koji umesto da dotuku uzdrmalog rivala počinju da komplikuju situaciju, pa je u 23. minutu Čučković čudesnom intervencijom spasao svoju mrežu, nakon odličnog šuta Zeljkovića sa oko 10 metara.

U nastavku slična slika kao iz prvog dela utakmice, ali ovaj rang takmičenja iziskuje krajnju opreznost tokom čitave utakmice, jer nema lakih bodova, a to su osetili igrači Bratstva 1946 u 71. minutu. Trenutak nepažnje i pad koncentracije idealno je iskoristio mladi Aleksa Petrović, koji se našao sam ispred golmana Bratstva 1946 i iz neposredne blizine ga matirao. Za svaku ekipu je pravo bogatstvo kada u timu imaju igrače poput kapitena Vukovića i Švelja. Oni znaju preuzeti stvari u svoje ruke i preokrenuti čitav tok igre.

U periodu od 80. do kraja susreta Prigrevčani su bukvalno opsedali gol gostiju, a Šveljo je servirao sjajne prilike Zečeviću u 80. i 81. minutu koje ovaj vrsni strelac nije uspeo da pretvori u pogotke, ali majstoriju Švelje nije prokockao Makar, koji je overio idealno glavom prosleđenu loptu na nekih pet metara od gola Đakovića. Na konačnih 3:1 povisio je Zečeveić a i ovoga puta asistent je bio Ognjen Šveljo.